Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében ún. sütiket használ.
Facebook Levelezés Kréta

Révai Baráti Kör közgyűlése, 2023


2023.12.17.

2023. december 9-én, Miklós napon tartotta hagyományosan a Révai Baráti Kör, gimnáziumunk alumni szervezete éves tag-és közgyűlését. A találkozó Horváth Péter igazgató úr nyitotta meg, aki köszöntőjében megemlékezett az iskola közelmúltban elhunyt, előző igazgatójáról, Tamás Imréről. Ezt követőleg az iskola megújulásáról beszélt, amit a tantestület megújulása, fiatalodása jelzi első lépésként. Szerencsére minden megüresedő álláshelyre tudott a nyugdíjba vonult, emblematikus kollégák helyére magasan képzett kollégákat szerződtetni. Közülük sokan maguk is itt érettségiztek.
Nehéz évnek értékelte az iskola mögött álló 2022-23-as tanévet, de a kollégák a tanítási órákon mindentől függetlenedve végezték a munkájukat, az eredményeink stabilak. Az iskola átlaga 4,67. Érettségi átlagunk 4,84. A végzősök 4,85 átlaggal zártak. 89,4 %-os lett a középszintű érettségink átlaga, az emelteké 82%. 173 végzős diákunk zárta az évet 2023 júniusában, 82%-uk az első helyre jutott be.
Dubraviczky Attila egyesületi elnök ismertette az elmúlt egy év munkáját. Megköszönte az éves munkáját az aktív elnökségi és egyesületi tagoknak, név szerint Kepli-Meliorisz Andreának, Székely Katalinnak, dr. Nyikos Róbertnek, Kovács Csabának, Böröczki Róbertnek, Kulcsár Istvánnak.
Az adminisztratív teendők sok időt és energiát emésztettek fel, de eredményeként megújul a Baráti kör honlapja, élő, független és a Révai honlapján keresztül is fog működni.
Az eltelt tanévekben kiírásra került a tehetséges, jó tanuló, de szerény anyagi körülmények között élő diákjaink számára az ösztöndíj pályázat. Ez azt jelentette, hogy havi 10 ezer forinttal tudott az egyesület hozzájárulni a kiadásaikhoz. A végzősök ballagásán és az évzárón jutalmazásra kerültek a tanulmányi versenyen jól szereplőket, akik tovább öregbítik iskolánk hírnevét.
Kulcsár István ismertette a közgyűléssel az egyesület gazdasági beszámolóját. Kiemelte, hogy a bevételek egyértelműen növekedtek, mivel számos tag járult hozzá jelentős összeggel a tagdíjon felül a keretösszeghez. Külön köszönetet mondott a 2022-ben, illetve a 2023-ban érettségizett 12. f osztályoknak, akik a maradék osztálypénzüket, 275.000 és 71.000 Ft-ot ajánlottak fel.
A hozzászólások során az elnökség tagjai közösen kerestek megoldást arra, hogy hogyan lehetne több leendő tagot megszólítani, valamint az eddigi tagokat gyorsabban elérni, gördülékenyebbé tenni a kommunikációt.
 
Kepli-Meliorisz Andrea
egyesületi titkár
kepli.meliorisz.andrea@revai.hu

Révai Baráti Kör

Révai baráti kör

Révais voltál?
Jelentkezz a baráti körbe!
Itt találsz információt!
 

DÖK

Révai Alapítvány

Révai alapítvány

Fontos neked a nagymúltú?
Támogasd az adód 1%-ával!
Nézd meg mire költjük!
 

Kollégium

Révai Kollégium

Kollégista vagy?
Kollégista szeretnél lenni?
Tájékozódj ezen a linken!