Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében ún. sütiket használ.
Facebook Levelezés Kréta

Ingolstadti diákok látogatása a Révaiban


2023.10.01.

Október 02. és 06. között meglepően gyakran lehetett német szót hallani gimnáziumunk épületében és környékén: 3 év kényszerpihenő után folytatódott cserediák programunk az ingolstadti Katharinen Gimnáziummal, melynek keretén belül az idei tanévben 33 német diák és 2 kísérő tanáruk vendégeskedett iskolánkban.
Vendégeink már szombat délután megérkeztek a DM előtti parkolóba, ahol vendéglátó cserediákjaik és családjaik fogadták őket. Bár a tanulók az internetnek köszönhetően már augusztus óta kapcsolatban álltak egymással, mégis mindkét fél részéről nagy volt az izgalom. Olyan kérdések merültek fel, hogy miről is fogunk tudni egy héten keresztül beszélgetni, meg fogjuk-e érteni egymást, ízlik-e nekik édesanyánk főztje, tetszeni fog-e nekik a programunk, jól fogják-e érezni magukat? Mindenkit megnyugtathatok: volt miről beszélgetni, a tanulók meg tudták magukat értetni, német vendégeinknek ízlett a sok-sok finomság és nagyon is jól érezték magukat nálunk – egyesek már azt tervezik, hogy jövőre is eljönnek.
A hétvége teljesen a vendéglátó családoké volt. A legtöbben a napsütéses őszi vasárnapot a Balaton partján töltötték – Tihanyban, Balatonfüreden, Veszprémben, mások Sopronba mentek el vonattal, de voltak, akik végig szurkolták az AUDI ETO kézilabdacsapat BL-meccsét. Hétfőn reggel volt miről mesélni!
Az iskolai hét első órája Horváth Péter igazgató úr köszöntőjével kezdődött, majd a tanulók egy városfelfedező kvízjátékon vettek részt. Ezt újabb hivatalos program követte: a győri városvezetés nevében a városháza dísztermében Radnóti Ákos alpolgármester úr köszöntötte az ingolstadtiakat, akiknek ezt követően lehetőségük volt felmenni a városháza tornyába és fentről is megcsodálni városunkat.
Kedden az iskolai oktatásba is bepillantást nyerhettek a diákok: angol-, német- és rajzórákat látogattak, ill. aktívan részt is vettek ezeken. Aznap délelőtt még Pannonhalmával ismerkedtek  vendégeink.
Szerdán egy egész napos budapesti kirándulás várt a német fiatalokra. A délelőtti városnézést követően bőven jutott szabadidő a város önálló felfedezésére is.
Csütörtökön aztán fény derült arra, hogy kinek mennyire sikerült összehangolódnia cserediákjával, ugyanis 6-6 fős magyar-német vegyes felállású csoportokban kellett videót készíteni egy-egy előre megadott témában (pl. közlekedés, parkok, sport, gasztronómia, fröccs). Az ötletes, vidám alkotások igazolták a fiatalok kreativitását és azt, hogy az eltérő kulturális és nyelvi háttér nem jelent akadályt, amikor együtt kell dolgozni.
Az egyhetes partneriskolai programot este egy fergeteges hangulatú búcsúest zárta néptánccal, zenével, vetélkedővel, de természetesen volt pizza és üdítő is.
Pénteken elköszöntünk ingolstadti vendégeinktől, de csak rövid időre, mert hamar eljön március 2. , amikor mi utazunk egy hétre Ingolstadtba, ahol már barátok várnak ránk és fogadnak be családjukba.

Gál Ildikó és Gróz Eszter tanárnők
Révai Baráti Kör

Révai baráti kör

Révais voltál?
Jelentkezz a baráti körbe!
Itt találsz információt!
 

DÖK

Révai Alapítvány

Révai alapítvány

Fontos neked a nagymúltú?
Támogasd az adód 1%-ával!
Nézd meg mire költjük!
 

Kollégium

Révai Kollégium

Kollégista vagy?
Kollégista szeretnél lenni?
Tájékozódj ezen a linken!