Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében ún. sütiket használ.
Facebook Levelezés Kréta

Magyar és művészeti munkaközösség


MAgyarosok

Tantárgyi szempontból valószínűleg az iskola legkomplexebb kínálatú szakmai kollektívája vagyunk. A „magyar” ugyanis eleve két disztciplinát jelent, vagyis a nyelvi előkészítő évfolyam (9.NY) kivételével mindenütt külön órakeretben tanítjuk a MAGYAR IRODALOM és a MAGYAR NYELV tudnivalóit. Ezzel szoros kapcsolatban említendő az AJTP-osztályok DRÁMA tantárgya. A 11. évfolyamon szintén az alaptárgyakat támogatja a MÉDIAISMERET, hiszen alapvetően irodalmi adaptációkkal foglalkozunk ezeken az órákon a törzsanyag mellett. A művészeti jellegű tárgyak körét a VIZUÁLIS KULTÚRA, valamint az ÉNEK-ZENE alkotja.

A tanórán kívüli tehetséggondozás lehetőségeit szakköreink képviselik:.a továbbtanulási igényektől függően szervezünk MŰSZAKI RAJZ, illetve MŰVÉSZI RAJZ jellegű foglalkozásokat. Alkalmi szereplések, koncertek, felkérések kapcsán tart felkészítő összejöveteleket a RÉVAI ZENEI MŰHELY énekkari és hangszeres közreműködők számára. Nagyon népszerűek és sok fesztiválsikert értek el a DIÁKSZÍNKÖRÖK, melyek vezetését egykori színkörös öregdiákok látják el. Mindezek mellett a szépirodalmi ambíciókkal vagy újságírói tervekkel rendelkezők részt vehetnek az IRODALMI ÖNKÉPZŐKÖR munkájában is.

Az iskolán belül munkánkat elsősorban a könyvtár segíti, az intézményen kívüli partnerség terén pedig a Műhely folyóirattal és a Generációk Házával építettünk ki jól működő kapcsolatokat, amelyek rendhagyó órák, versenyek, pályázatok terén kamatoztathatóak.

Kollégáinknak köszönhetően működik a félemeleti NAGY FAL és az 1. emeleti KIÁLLÍTÁSI FOLYOSÓ, illetve mi szervezzük a névadó hagyományápolásához tartozó versenyeket, rendezvényeket, a kulturális seregszemléket, az iskolai megemlékező műsorokat.

 

Révai Baráti Kör

Révai baráti kör

Révais voltál?
Jelentkezz a baráti körbe!
Itt találsz információt!
 

DÖK

Révai Alapítvány

Révai alapítvány

Fontos neked a nagymúltú?
Támogasd az adód 1%-ával!
Nézd meg mire költjük!
 

Kollégium

Révai Kollégium

Kollégista vagy?
Kollégista szeretnél lenni?
Tájékozódj ezen a linken!