Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében ún. sütiket használ.
Facebook Levelezés Kréta

Kollégium


Révai kollégium
 

A Révai Kollégium elérhetősége:

Győr, 9024, Szent Imre út 26.
Tel.:  06 96 524 723

Intézményvezető:
Ajtony Ákos

Kollégiumi nevelők:
Bogdán Réka, csoportvezető 9.évfolyam
Hegedűsné Kovács Judit, csoportvezető 9. AJTP
Kaproncai Ákos
Kóródi György, csoportvezető helyettes külsősök
Mochlár István, csoportvezető 12. évfolyam
Németh Attila, csoportvezető 11. évfolyam
Óvári Valéria, csoportvezető helyettes 9-es külsősök
Veres Attila, csoportvezető 10. évfolyam

 

Szállásfoglalás nem kollégisták részére - Győri szállás

A Révai Miklós Gimnázium Kollégiumát a Győri Tankerületi Központ működteti. Tanítási időben hétvégenként biztosítunk szálláslehetőséget, jellemzően 10 főnél nagyobb létszámú csoportok részére. Gyalog 15 percre vagyunk a vasútállomástól. A belváros sétáló utcája 20 perc sétaút a kollégiumtól. A szobákat 1-2-3 illetve 4 ágyas szobánként értékesítjük. A szobákhoz WC és zuhanyzó is tartozik, valamint mindegyik szobában van hűtőszekrény.

Foglalás:
    telefonon: +36 96 526-043
    e-mailen: kolesz@revai.hu vagy a modrane.takacs.erzsebet@revai.hu 

Az érkezés napján 16 órától lehet elfoglalni és a távozás napján 10 óráig kell elhagyni a szobákat.
 
Révai kollégiumUdvar
Révai KollégiumTársalgó
Révai KollégiumEbédlő


Fejezetek a kollégiumból…

- avagy bemutatkozik az egyik legsikeresebb, éveken átívelő ember- és önismereti, problémamegoldó és konfliktuskezelő tréning.

A kollégista számára az alkalmazkodás képessége teszi, teheti felejthetetlenné a kollégiumi éveket. Bekerülni egy új közösségbe, ott barátokra, szövetségesekre lelni, örömöt, tréfákat, bánatot és csalódottságot meg- és átélni, mindennapi problémákkal szembesülni, azokat sikeresen megoldani - mindez pozitívan alakítja a személyiséget.

A kollégium egy diák második otthona, a megfelelő életritmus kialakításához a kollégiumi napirend biztosít szilárd alapot:
 
Szeptemberben beköltözik, ismerkedik.
Júniusban összepakol, kiköltözik.
Reggelenként felébresztik, reggelizik,
Felöltözik, iskolába igyekezik.
Délutánt a tanulásra, sportolásra, kultúrára,
Pénteket a rendrakásra, éjszakáját az alvásra
Fordítja, ha kollégista.

    
Az iskolában rendszeresen jeles szinten teljesítő tanulók jutalma, hogy a délután kötelező szilenciumi foglalkozások ideje alatt önállóan rendelkezhetnek szabadidejükkel.  A kollégisták vacsoraidőben gyűlnek ismét össze a társalgóban, a folyosókon, hogy megosszák egymással gondolataikat, vágyaikat, házi feladataikat, az éhesen maradtak és édesszájúak az otthonról hozott finom süteményeket. A villanyoltás a takarodóra történő felkészüléssel és a létszámellenőrzéssel veszi kezdetét. Este tíz óra után hivatalosan az alvásé a főszerep, kivételes esetekben a késői tanulásé, már-már filozófiai tartalmakat boncolgató, hajnalba nyúló beszélgetéseké, a szolid párnacsatáké vagy az örökre emlékezetessé váló diákcsínyeké.

Túl ezen a napirenden, a tanulmányi és önképző munkán a kollégium életének szerves része a kulturális kikapcsolódás (filmklub, művészeti rendezvények – koncertek, színházi előadások – látogatása, vetélkedők), az aktív sportolás és a közösségfejlesztő programok (csoportfoglalkozások, diák-önkormányzati tevékenység). Az információszerzés, a tudásgyarapítás és a szabadidő tartalmas eltöltésének fontos színhelye a kollégium saját könyvtára.

Az eddigiekben említett tevékenységek, programok 2007 szeptemberétől Győrben, a Szent Imre u. 26-28. számú, koedukált elhelyezést biztosító épületben leltek otthonra.

A gimnáziumnak saját kollégiuma 2003 óta működik. Fiúk és lányok akkor még külön épületben kaptak helyet: a lányok más intézmények kollégiumában, a fiúk a Szent István úton, a Kisalföld c. napilap egykori székházának épületében. Az ezt megelőző években, évtizedekben a város számos pontján, épületében, diákotthonában laktak révais diákok. Az 1945 előtti időkből ugyan kevés feljegyzés maradt fenn, ám azt tudjuk, hogy a háborút követően a Mosoni-Duna partján található orsolyita rend kolostorépülete, majd az 1970-es években a Káptalandombon található I. sz. Fiúdiákotthon pótolták a révais diákok számára az otthon melegét.
 
Megjelent a 225-éves évkönyvben

Révai Baráti Kör

Révai baráti kör

Révais voltál?
Jelentkezz a baráti körbe!
Itt találsz információt!
 

DÖK

Révai Alapítvány

Révai alapítvány

Fontos neked a nagymúltú?
Támogasd az adód 1%-ával!
Nézd meg mire költjük!
 

Kollégium

Révai Kollégium

Kollégista vagy?
Kollégista szeretnél lenni?
Tájékozódj ezen a linken!