Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében ún. sütiket használ.
Facebook Levelezés Kréta

Hat évfolyamos képzés


Hatévfolyamos képzés


1. Hatévfolyamos képzés (32 fő) tagozatkód: 0007

Iskolánkban a 6 évfolyamos képzés 1992 szeptemberében kezdődött. Az eddigi tapasztalatok igen kedvezőek. A tanulók beilleszkednek az új közösségbe, igen érdeklődők, és nagyobb megerőltetés nélkül teljesítik a gyorsabb haladás illetve a mélyebb megismerés miatti magasabb követelményeket. Köszönhetően annak is, hogy úgy látjuk, a kiválasztás, a felvételi vizsga jól működik.

Az első négy évfolyamon általános képzést nyújtunk a diákjainknak. Természetesen a képességeik miatt ez lehetővé teszi, hogy magas szintű és a kötelezően előírt tananyagnál több tudáshoz jussanak hozzá. Már ekkor kiemelten kezeljük az idegen nyelveket és a matematikát. Az első két évben a választott egy idegen nyelvet heti 5 órában tanítjuk. A harmadik tanítási évben kezdik el a második idegen nyelv megismerését. A tehetséggondozást az igényeknek megfelelően szakkör formájában oldjuk meg.

Az utolsó két évben (11–12. évfolyamon) a tanulók fakultációs foglalkozásokat választhatnak az emelt szintű érettségire való minél eredményesebb felkészülés érdekében.

Jelentkezés és felvételi eljárás:
A 6 évfolyamos gimnázium első osztályába azok az általános iskolások jelentkezhetnek, akik a 6. osztályt sikeresen fejezik be, akik alkalmasak a magasabb szintű képzésre, akik akarnak és képesek is céljaikért tenni. A jelentkezők száma várhatóan jóval meghaladja a felvehető létszámot. Így a bejutás csak sikeres központi írásbeli felvételi és helyi szóbeli vizsga után lehetséges.

Az írásbeli vizsga időpontja: 2024. január 20. (szombat) 10 óra, akadályoztatás esetén január 30. (kedd) 14 óra. Az írásbeli vizsgára a jelentkezési lapot 2023. november 30-ig kell benyújtani (ehhez az általános iskola jóváhagyása nem szükséges).
Az írásbeli felvételi eredményeket 2024. február 9-ig tesszük közzé, majd ennek figyelembevételével 2024. február 21-ig lehet az iskolánkba jelentkezni. Az egyéni jelentkezés során a felvételi lapokat [tanulói adatlap és jelentkezési lap(ok)] a jelentkezőnek, illetve a szülőnek a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program egyéni jelentkezők számára létrehozott felületén kell előállítani, majd a jelentkezési lap(ok)at kinyomtatva továbbítani kell a továbbtanulásra kiszemelt középfokú iskolákba, illetve a tanulói adatlapot az Oktatási Hivatalba (9001 Győr, Pf. 694.).
A szóbeli vizsga időpontja: 2024. március 9. (szombat) 8 óra. A szóbeli vizsgára kb. 45 tanulót hívunk be. A vizsga témaköreit január hónap végén az iskolánk honlapján nyilvánosságra hozzuk.

A felvételi pontok számítása:
Hozott pontok: 50 pont, az 5. osztály év végi és 6. osztály félévi magyar nyelv és irodalom (együtt), történelem, matematika, egy idegen nyelv és egy természettudományos tantárgy osztályzatainak összege.

Szerzett pontok: írásbeli: 100 pont (50+50), szóbeli: 50 pont (történelem 20, matematika 15, magyar nyelv 15).

Körzethatár nincs. Mindkét nembeli tanulónak tudunk kollégiumi elhelyezést biztosítani.

A tanulók rangsorolása:
I A rangsorban több pontja van.
II. Azonos teljesítmény esetén (AJTP kivételével)
  1) a tanuló halmozottan hátrányos helyzetű,
  2) az írásbeli vizsgán több pontot ért el,
  3) a) a 100 pontos matematika illetve magyar feladatrészben (képzéstípustól függően) több pontot ért el – kivéve 6 évfolyamos képzés, 
      b) 6 évfolyamos felvételi esetén a matematika pontszáma magasabb.

 

Révai Baráti Kör

Révai baráti kör

Révais voltál?
Jelentkezz a baráti körbe!
Itt találsz információt!
 

DÖK

Révai Alapítvány

Révai alapítvány

Fontos neked a nagymúltú?
Támogasd az adód 1%-ával!
Nézd meg mire költjük!
 

Kollégium

Révai Kollégium

Kollégista vagy?
Kollégista szeretnél lenni?
Tájékozódj ezen a linken!