Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében ún. sütiket használ.
Facebook Levelezés Kréta

Határtalanul! 2021/22


HAT-KP-1-2021/1-000138
 
A 2021/22-es tanévben a Felvidék volt az utazás célja, itt kerestünk fel a magyar történelem híres helyszíneit. A négy nap során felkerestük Komáromot, Füleket, Kassát, a szepességi városokat és a felvidéki bányavárosokat. Megemlékeztünk Jókai Mórról és Márai Sándorról, megkoszorúztuk Kassán II. Rákóczi Ferenc és bujdosó társainak, Késmárkon Thököly Imre sírját. 
A történelmi és kultúrális ismeretek mellett ideje volt az osztálynak még jobban összecsiszolódni, így tényleg maradandó élményekkel térhettek haza.

1.nap 
A reggel 8 órás indulás  után az első megálló Komárom volt, ahol egy sétát tettünk a belvárosban a CSEMADOK helyi képviselőjének idegenvezetésével. A városnézés végén megkoszorúztuk Jókai Mór szobrát. A következő megálló Fülek volt, ahol megismerkedtünk a várral, szerepével a török Hódoltság időszakában, és még egy 2. világháborús légópincét is felkerestünk. Az utolsó megálló a nap folyamán Betlér volt, ahol megnéztük az Andrássyak kastélyát, majd sétáltunk egyet a csodálatos angolparkban. A szállásunk Hosszúváralján volt.

2.nap
Reggel 8-kor indultunk. Kassára menet feltúráztunk a nagyszalánci várba, mely a Zempléni-hegység legészakibb vára, majd Kassán várostnéztünk idegenvezetéssel. A végén a Szent Erzsébet székesegyházban megkoszorúztuk II.Rákóczi Ferenc és bujdosó társainak sírját. Délután a Branyiszkói-hágónál emlékeztünk Guyon Richárd áttörésénél elesett magyar honvédekre. A nap utolsó megállója a Szepesi vár volt. A szállásunk Ótátrafürden volt.

3. nap
Esős időt jósoltak, ennek ellenére egész nap szépen sütött a nap. Lőcsén meglátogattuk a Szent Jakab templomot, majd Késmárkon a várat, a régi és az új evangélikus templomot, ahol megkoszorúztuk Thököly Imre sírját. Megnéztük az evangélikus líceumot is, megemlékezvén Hunfalvi Pálról. Délután egy túrát tettünk a Tátrában, a Tarajkára.

4. nap
Reggel indultunk hazafelé, útközben várost néztünk Besztercebányán, majd Körmöcbányán. Végül Nyitrán sétáltunk egyet és mentünk fel a várba. Estefelé érkeztünk haza.

Révai Baráti Kör

Révai baráti kör

Révais voltál?
Jelentkezz a baráti körbe!
Itt találsz információt!
 

DÖK

Révai Alapítvány

Révai alapítvány

Fontos neked a nagymúltú?
Támogasd az adód 1%-ával!
Nézd meg mire költjük!
 

Kollégium

Révai Kollégium

Kollégista vagy?
Kollégista szeretnél lenni?
Tájékozódj ezen a linken!