Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében ún. sütiket használ.
Facebook Levelezés Kréta

A hagyományos Révai Miklós-nap


A  Révai Baráti Kör egyik első fontos kezdeményezése az volt, hogy minden év december 6-ához, Révai névnapjához legközelebb eső szombaton Miklós-nap tartassék az egykori és mai révaisták nagy családjának összekovácsolására.
1989-ben, az első ilyen találkozás után már tudtuk, hogy tartalmas, tudásban és érzelemben gazdag hagyomány formálódik. A jeles nap programjai évről-évre csiszolódtak és pár év elteltével kialakultak az immár hagyományos Miklós-napi rendezvények.
A Miklós-nap központi rendezvényén jeles öregdiákok találkoznak a mai diákokkal. Ilyenkor egy-egy előadás erejéig meghívjuk az iskola egykori diákjait, akik ballagásuk óta az élet különböző területein szaktekintéllyé váltak. Mesélnek pályájukról, szakmájukról, kutatásaikról, illetve arról, milyen volt a Révai, amikor itt tanultak.
Sokan évről-évre visszatérnek és folytatják az igaz "mesét". Néhány a visszatérő öregdiákok közül: Balogh József, Győr város korábbi polgármestere, országgyűlési képviselő Dr. Fehér János, belgyógyász professzor, aki "évkönyvünk" köszöntő sorait is írta, Dr. Papp Imre jogász, volt helyettes államtitkár, Dr. Dudits Dénes biológus professzor, Dr. Kőrös Erzsébet tanár, Áder János, Magyarország köztársasági elnöke és mind, akik jó szívvel tesznek eleget a meghívásnak számos elfoglaltságuk mellett.
Ilyenkor nemcsak az osztálytermekbe költözik várakozás és melegség, hanem a tanári szobába is. Megható pillanatok tanúi vagyunk, amikor az öregdiákok és volt tanáraik kezet nyújtanak egymásnak. Eltűnnek a rangok, a címek, maradnak az emlékek, a mélyből feltörő érzések, a kötődés a "Révai"-hoz.
A Miklós-nap délelőttjén nyugdíjas kollégáink is a meghívott, "ünnepelt" vendégek között vannak. Az iskola igazgatósága és a Közalkalmazotti Tanács tagjai köszöntik őket és megkezdődik a jóízű beszélgetés egy kis "fehérasztalos" vendéglátás közepette.
Az ünnepi délőtt hagyományosan a Révai Baráti Kör közgyűlésével ér véget. Az ünnephez, ha nem is minden évben, sok-sok rendezvény kapcsolódik. Kulturális seregszemle, színköri előadások, sportrendezmények, vetélkedők.
Aki volt már Miklós-napon, az hiszi és ígéri, ha lehet, jövőre is eljön.

Bartl Istvánné, a Révai volt igazgatóhelyettese

Miklós-nap, 2023
Miklós-nap, 2022
Miklós-nap, 2021
Miklós-nap, 2019
Miklós-nap, 2018
Miklós-nap, 2017
Miklós-nap, 2016
Miklós-nap, 2015
Miklós-nap, 2014
Miklós-nap, 2013
Miklós-nap, 2012
Miklós-nap, 2011
Miklós-nap, 2010
Miklós-nap, 2009
Miklós-nap, 2008
Miklós-nap, 2007
Miklós-nap, 2006
Miklós-nap, 2005
Miklós-nap, 2004
Miklós-nap, 2003
Miklós-nap, 2002
Miklós-nap, 2001
Miklós-nap, 2000
Miklós-nap, 1999
Miklós-nap, 1998
Miklós-nap, 1997

Révai Baráti Kör

Révai baráti kör

Révais voltál?
Jelentkezz a baráti körbe!
Itt találsz információt!
 

DÖK

Révai Alapítvány

Révai alapítvány

Fontos neked a nagymúltú?
Támogasd az adód 1%-ával!
Nézd meg mire költjük!
 

Kollégium

Révai Kollégium

Kollégista vagy?
Kollégista szeretnél lenni?
Tájékozódj ezen a linken!