Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében ún. sütiket használ.
Facebook Levelezés Kréta

Zöld Akadémia


2022.05.24.
Idén hivatalosan hetedik alkalommal került megszervezésre az Európai Növénytudományi Társaság (EPSO) égisze alatt a nemzetközi „Fascination of Plants Day” („Növények Napja”). A kezdeményezés célja, hogy az emberek figyelmét ráirányítsa a növényeknek a természetben és a mindennapi életünkben betöltött alapvető szerepére és hangsúlyozza a növénytudományok jelentőségét a környezetmegőrzés és a fenntartható gazdasági fejlődés összhangjának megteremtésében.
 
Az idei évben a Révai Miklós Gimnázium diákjai is bekapcsolódtak a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara által szervezett programba. Az egyetem Biotechnológiai Oktató- és Bemutató Központjában különböző országos versenyeken díjnyertes önálló kutatásaikat prezentálták a közönségnek. A rendezvényen részt vevő egyetemi oktatók egységes véleménye szerint diákjaink a konferenciára jól felkészültek, az elvégzett kutatómunkák magas színvonalúak voltak. A diákok felkészítését Bacher József végezte.

Az előadók és az általuk feldolgozott témák:
Cser Dorka és Barbély Nóra (9.D): Mikroalgák szerepe a víztisztításban (a Hlavay József Országos Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencián "Analitika" szekcióban III. díjat nyertek)
Kiss-Leizer Luca (9.D): Vajon az aszpirin csak fejfájásra jó? (a Hlavay József Országos Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencián "Környezet" szekcióban III. díjat nyert)
Takács Nóra (9.D): Keményítő kimutatása különböző növényekben (a Hlavay József Országos Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencián "Analitika" szekcióban különdíjas)
Popdan Lénárd Gergely (9.D): Penész eltávolítása házilag (a Hlavay József Országos Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencián "Környezet" szekcióban különdíjas)
Fonyó Virág (10.C): Hidropónikus növénytermesztés (A Tudományos Diákkörök XXII. Kárpát-medencei Konferenciájának döntőjébe jutott "Kutatási terv" kategóriában)
Gazsó Ákos Attila(9.D): Protoctiszta élőlények ingerekre adott válaszainak vizsgálata
Fitus Iringó és Szabó Bíborka (9.D): Az allelopátia vizsgálata
Farkas Zsombor (9.D): A Növények párologtatása

Gratuláluk a részt vevő diákoknak és felkészítő tanáruknak, Bacher Józsefnek!Révai Baráti Kör

Révai baráti kör

Révais voltál?
Jelentkezz a baráti körbe!
Itt találsz információt!
 

DÖK

Révai Alapítvány

Révai alapítvány

Fontos neked a nagymultú?
Támogasd az adód 1%-ával!
Nézd meg mire költjük!
 

Kollégium

Révai Kollégium

Kollégista vagy?
Kollégista szeretnél lenni?
Tájékozódj ezen a linken!